Ce este fenomenul Stroke?

16/02/2014 în dezvoltare personala, psiholog, psihologie, psihoterapie, recomandat

psiholog bun online fenomenul strokePractic, stroke-ul reprezinta orice manifestare prin care oamenii isi recunosc existenta si se valorizeaza, fie pozitiv, fie negativ: un salut, un premiu, un zambet, o privire, un cadou, un compliment, o mangaiere, dar si o palma, o critica sau o insulta. Toate sunt semne de pretuire si valorizare, numite intr-un cuvant ”strokes”. Acestea reprezinta dovezi ca existi pentru celalalt.

Stroke-ul  este mai mult decat un mesaj obisnuit. Este  transfer de incredere, de energii pozitive sau negative, dupa caz, care influenteaza gandirea si  sfera afectiva a fiecaruia.

De fiecare data cand iei legatura cu cineva, din diverse motive, se produce o interactiune, o tranzactie la nivel interpersonal, prin intermediul ideilor, sentimentelor, atitudinilor si comunicarii reciproce.

Ai nevoie sa ti se recunoasca propria valoare, partile pozitive, sa fii iubit/a, sa fii stimat/a, mangaiat/a, fizic si psihic,. sa nu fii izolat/a sau indiferent/a celorlalti. Uneori te multumesti chiar si cu atitudini contrare,care-ti confirma faptul ca nu te afli in anonimat.

Daca ai fi lipsit/a de stimulare din partea celorlalti, fie chiar si negativa, personalitatea si starea ta fizica ar fi afectate in sensul ca , daca nu primesti atentie,afectivitate, intelegere, iti poate scadea drastic pana si imunitatea , putand astfel contracta foarte usor diverse boli.

Cand cineva interactioneaza cu tine, dintr-un anumit punct de vedere, comunici cu acesta si implicit va transmiteti semne de recunoastere reciproca, fie ca va faceti complimente reciproc, fie ca va insultati,  fie ca va iubiti sau va urati, aveti astfel ceva in comun, in sensul ca ganditi ceva unul despre celalalt, valorizandu-va reciproc. Acestea reprezinta semnale psiho-afective si reprezinta in sine stimuli psihici benefici din aproape toate punctele de vedere.

Orice manifestare de relationare, de intercomunicare poarta numele de “strokes” care poate insemna in acelasi timp si lovitura si mangaiere. Aceasta are un rol important terapeutic natural, daca tinem seama de el.

Lasă un răspuns

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

Sari la bara de unelte