Colegiul Psihologilor spune STOP avizelor psihologice false

aviz psihologic port arma permis de conducere angajareColegiul Psihologilor din Romania (CPR) a hotarat securizarea documentelor profesionale, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, presedintele CPR, Mihai Anitei. Conform declaratiilor facute de acesta, noua prevedere are drept scop cresterea increderii populatiei in serviciile psihologice solicitate si optimizarea evidentei profesionale a psihologilor cu drept de libera practica.

Psihologii vor putea emite avize psihologice doar dupa achizitionarea unui timbru eliberat de Colegiul Psihologilor pe care il vor lipi ulterior pe documentul intocmit. Deasemenea, potrivit Agerpres, evidenta profesionala a psihologilor cu drept de libera practica se va realiza intr-un registru de evidenta mixt, prin utilizarea registrelor profesionale tip care vor putea fi descarcate de pe siteul colegiului si prin folosirea etichetelor-timbru eliberate de Colegiu.

Valoarea unui timbru va fi de 50 de bani.

Deasemenea, examinarea pentru un aviz psihologic va dura o ora, unui psiholog permitandu-i-se sa elibereze in medie 8 avize pe zi. Astfel, cei care solicita aviz psihologic pentru angajare, permis de conducere sau port arma vor fi evaluati corespunzator. Anitei a declarat ca „o pseudo examinare de cateva minute pentru sofer, mecanic, reprezinta un potential pericol.”

 


Comments

Un răspuns la „Colegiul Psihologilor spune STOP avizelor psihologice false”

  1. Avatar anghel cezara ioana
    anghel cezara ioana

    Sigur sunt de acord.
    Intrebarea mea este: sunt aceleasi timbre care au mai avut o data tentativa de a le folosii Copsi pentru asa ceva, sau acum dupa ce ca pe primele nu le-am folosit, trebuie sa-mi cumpar atele??? …..

Lasă un răspuns