Curs “From Borderline Intrapsychic Structure to the Real Self”, 5-7 aprilie la Cluj-Napoca si 12-14 aprilie la Bucuresti

05/04/2019 în psihoterapie

Harta indisponibila

Data / Ora
Date(s) - 05/04/2019 - 07/04/2019
09:00 - 17:00

Loc
Cluj Arena

Domenii


Caroline Andrew de la Masterson Institute – Sydney va susține un curs de specialitate despre Tulburarea de personalitate borderline

Caroline Andrew, psiholog clinician și lector cu peste 30 de ani de experiență în metoda terapeutică Masterson/Klein, se va afla în perioada 5-7 aprilie la Cluj-Napoca și 12-14 aprilie la București, pentru a susține cursul de formare pentru profesioniști “From Borderline Intrapsychic Structure to the Real Self”, la invitația Centrului pentru Atașament Acord și a Asociației Atelierul de Zâmbete.

Caroline Andrew este în prezent Co-Director al International Masterson Institute din Sydney, Australia și Adjunct Faculty în cadrul West Coast International Masterson Institute (SUA).

Cursul pe care îl va suține este structurat pe două părți: prima parte a cursului (5 și 6 aprilie la Cluj și 12 si 13 aprilie la București) se va concentra pe procesul de înțelegere și diferențiere a sinelui real de sinele defensiv, iar cea de-a doua ( 7 aprilie la Cluj și 14 aprilie la București) va fi dedicată clientului aflat pe continuumul dintre sensibilitatea la separare și Tulburarea de personalitate de tip Borderline.  >>> Evenimente Facebook:

  • From Borderline Intrapsychic Structure to the Real Self – București
  • From Borderline Intrapsychic Structure to the Real Self – Cluj-Napoca

 

Caroline Andrew, expertă în abordarea Masterson a tulburărilor de personalitate

Caroline Andrew s-a format cu profesorul James Masterson, MD și continuă să facă supervizare cu Ralph Klein, MD, având o colaborare cu acesta de mai bine de 28 ani. De asemenea, Caroline Andrew supervizează la rândul ei psihiatrii în formare în cadrul Faculty of Adolescent Psychiatry (HETI) din Sydney,  susține cursuri și prezintă lucrări despre abordarea Masterson/Klein a tulburărilor de personalitate, la nivel internațional. A participat la conferințe de specialitate în  Asia, Turcia, SUA și Africa de Sud. Caroline Andrew contribuie la formarea de specialiști în metoda Masterson/Klein prin cursuri de formare și workshopuri pe care le ține în Australia și în intreaga lume, iar acum avem ocazia de a o avea prezentă și în România.

 

Descrierea cursului “From Borderline Intrapsychic Structure to the Real Self”, susținut de Caroline Andrew 

Chiar dacă la un nivel profund, majoritatea părinților vor să ofere copiilor lor mai mult decât au primit ei înșiși de la proprii părinți, mulți află, cu tristețe, cum propriile dificultăți și lupte par a fi transmise copiilor, în ciuda bunelor lor intenții. Activitatea de pionierat a profesorului James Masterson, MD  și a lui Ralph Klein, MD a pus în evindență modul în care sinele real al copilului se dezvoltă prin intermediul indiciilor date de către părintele care este disponibil emoțional în relația cu copilul său. Când astfel de indicii lipsesc – prin neglijare, abuz sau alte forme de patologie parentală, copilul dezvoltă un atașament dezadaptativ cu părintele. Astfel, sinele real al copilului ‘se ascunde’.

 

  • Cum îi putem ajuta pe acei adolescenți și adulți care poartă acest bagaj intergenerațional, încorporat devreme în relația de atașament?
  • Ce îi este necesar unui terapeut care dorește să își concentreze atenția asupra modului în care este transmisă memoria procedurală generației următoare, la nivel inconștient?

 

Primele două zile ale acestui curs, destinat specialiștilor, își propun să ne învețe:

– Cum să distingem sinele real de sinele defensiv (fals);
– Ce înțelegem prin activarea sinelui și cum recunoaștem momentele de activare a sinelui în terapie;
– Cum să recunoaștem defensele care blochează activarea sinelui;
– Cum să urmărim procesele clientului;
– Cum să intervenim pentru a facilita activarea sinelui;
– De ce e important cadrul terapeutic în psihoterapie.

A treia zi a cursului va fi dedicată clientului aflat pe continuumul dintre sensibilitatea la separare și tulburarea de personalitate de tip borderline.  Se va pune accentul pe (a) diagnosticul diferențial și (b) intervenții specifice care să întrerupă defensele și să permită accesul la manifestarea sinelui real.

**Acest curs reprezintă o oportunitate de a o cunoaște și de a învăța de la experta Caroline Andrew, o reprezentantă a Institutului Masterson din Sydney, Australia. International Masterson Institute a fost inițial înființat în SUA pentru a forma specialiști în “Disorders of the Self”, bazat pe activitatea de pionierat a profesorului James Masterson, MD și a lui Ralph Klein MD.  James Masterson a făcut cercetare de pionierat asupra tulburării de personalitate borderline și a arătat legătura care există între un atașament nesecurizant integrat la nivel inconștient de un copil și modul în care se formează “depresia de abandon”, care poate fi adusă la suprafață și asupra căreia se poate lucra prin intermediul psihoterapiei. Masterson a integrat teoria psihologiei dezvoltarii și a relațiilor obiectuale pentru a propune o abordare clinică psihoterapeutică a tulburărilor sinelui (Disorders of the Self).

 

Taxă de participare:
– 900 lei până în 28 februarie
– 1100 lei până în 5 aprilie

– Cursul va fi susținut în limba engleză

În București se asigură traducere simultană în căști (tarif suplimentar-  50 de lei)

 

Persoane de contact pentru mai multe detalii:

  • București: Alexandra Preda (0743085847) și Bianca Lupu (0740084475)
  • Cluj-Napoca: Andreea Peca (0742019045) și Oana Budacu (0742042180)

 

Pagina evenimentului la Cafe Gradiva: http://www.cafegradiva.ro/2019/02/tulburarea-de-personalitate-borderline-caroline-andrew.html

Lasă un răspuns

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

Sari la bara de unelte