de

Terapia prin jocul cu nisip – Sandplay de Ruth Ammann – lansare de carte la Editura Trei

17/09/2015 în terapie sandplay

Se incarca harta...

Data / Ora
Date(s) - 17/09/2015
18:30 - 20:30

Loc
Libraria Carturesti Verona

Domenii


Terapia prin jocul cu nisip – Sandplay de Ruth Ammann – lansare de carte la Editura Trei

Editura Trei va invita joi, 17 septembrie, ora 18.30 in Libraria Carturesti-Verona la evenimentul de lansare a cartii Terapia prin jocul cu nisip – Sandplay de Ruth Ammann. Discipola a Dorei Kalff (creatoarea jocului terapeutic cu nisip), Ruth Ammann este analista si formatoare la Institutul Jung din Zurich, membra si fosta presedinta a ISTT (The International Society for Sandplay Therapy).

Despre inedita carte vor vorbi autoarea Ruth Ammann, Mihaela Minulescu, presedintele Asociatiei Romane de Psihologie Analitica (ARPA) si Silviu Dragomir, director executiv al Grupului Editorial Trei.

Terapia prin jocul cu nisip – Sandplay
Drumul creator al dezvoltarii personalitatii

Terapia prin jocul cu nisip - Sandplay de Ruth Ammann Editura TreiAutor: Ruth Ammann
Nr. de pagini: 240
Pret: 33.00
Colectia: Psihologie Psihoterapie
Traducere din germana de Daniela Stefanescu
Blog: http://edituratrei.wordpress.com/
Editura TREI

Sandplay reprezinta o abordare terapeutica eficienta si accesibila de vindecare a persoanei in intregul ei. Bazandu-se pe vaste cunostinte de mitologie si folclor, dar mai cu seama pe dezvoltarile analizei jungiene, autoarea cartii Terapia prin jocul cu nisip – Sandplay, Ruth Ammann, explica felul in care imaginile in nisip contribuie la autoreglarea psihicului, iar interpretarea simbolurilor spatiale ajuta la clarificarea si depasirea blocajelor interioare. La fel ca pictura, analiza viselor sau imaginatia activa, modelarea in nisip are meritul de a aduce intr-un spatiu imaginar procese inconstiente si emotii nespuse, care sunt mult mai greu de accesat in urma unei simple “cure prin vorbire”. Prin coimplicarea trup si suflet in jurul cutiei cu nisip, analistul si pacientul obtin o imagine concreta a evolutiei relatiei terapeutice, dar mai ales descatuseaza capacitatea pacientului de autovindecare.

Volumul Terapia prin jocul cu nisip – Sandplay de Ruth Ammann include o serie de istorii de caz, dar si ilustratii fotografice si sfaturi practice pentru psihologii care sunt tot mai interesati de metoda sandplay. Pe langa virtutile sale vindecatoare, terapia prin jocul cu nisip serveste si diagnosticarii, putand fi utilizata atat pentru adulti, cat si pentru copii.

Tehnica jocului cu nisip i se potriveste lui Ruth Ammann ca o manusa.

Verena Kast

Ruth Ammann, analista jungiana, s-a format sub indrumarea Dorei Kalff, creatoarea terapiei prin jocul cu nisip. Este formatoare la Institutul Jung din Zurich. A mai publicat carti despre simbolistica gradinii si casei.

Va asteptam cu drag,

Viorel Vrabie
PR Psihologie – Editura Trei
viorel.vrabie@edituratrei.ro
Mobil: 0726 345 872
Telefon (021) 300 60 90
www.edituratrei.ro

Lasă un răspuns

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

Sari la bara de unelte