“Invata sa citesti desenul copilului tau”- workshopuri cu parinti si copii

12/12/2013 în psihoterapia copilului

Se incarca harta...

Data / Ora
Date(s) - 12/12/2013
17:30 - 19:30

Loc
Bucuresti

Domenii


Firma Three Colors Training & Consulting va anunta cu mare placere inceperea unei serii de 8 work-shop-uri pentru parinti si copii, adunate sub titlul “Invata sa descifrezi desenul copilului tau”.

Ati fost poate deseori de fata atunci cand copilul sau copii vostri au creat efectiv un desen sau au modelat in plastilina. Probabil ca v-ati simtiti incarcati de aceste momente, ca le-ati perceput ca pe niste beneficiii afective deosebite. Probabil ca uneori ati fost ingrijirati atunci cand continutul desenelor era agresiv si violent, ori poate atunci cand desenele erau prea sexualizate…Este posibil sa fi simtit neliniste atunci cand copilul dvs s-a aratat total dezinteresat de desen sau poate ati privit foile si ati simtit ca acolo, pe foaie se intampla ceva important, ca acolo se gaseste un mesaj, un strigat de ajutor sau o cerere de comunicare.

Arta reprezinta un balsam pentru copiii, un balsam care-i ajuta sa treaca peste o trauma puternica, care le ofera o voce pentru a vorbi despre timiditatea si fricile lor, despre stressul de a fi necajiti de alti copii, despre  nevoia lor de a comunica cu persoane importante din familie, despre furia si resentimentele fata de parinti sau fata de colegii de scoala. Cu alte cuvinte, arta/desenul este o cale prin care parintii pot comunica cu copiii lor despre cele mai profunde sentimente. Prin desen, pictura, modelaj in lut, colaj etc copilul vostru poate fi ajutat sa-si vindece ranile afective, poate dobandi un sentiment de echilibru si de confort mai ales in perioade ce sunt un mare strss si presiune pentru ei. Arta reprezinta un prieten pe care copilul si-l face cu usurinta si care-l ajuta sa dobandeasca un control simbolic asupra experiente si sentimentelor prea intense si prea coplesitoare. Reprezinta totodata o cale prin care isi descarca si isi elibereaza emotiile, cu un puternic rol de catarsis afectiv. Uneori desenele copiilor reprezinta moduri de a-si indeplini dorinte imposibil de realizat in realitate, moduri de a-si satisface prin fantezie nevoi afective bazale. Desenele, arta in genere poate reprezenta un mijloc extrem de eficient in special in situatii de pierdere sau doliu. Intrucat un copil nu are capacitati cognitive si lingvistice suficient de dezvoltate pentru a intelege pierderea si pentru a-si exprima sentimentele, arta il poate ajuta pe parcursul procesului de doliu sau de separare (despartire sau absenta unei persoane dragi, pierderea unui animal, divort etc)

Ceea ce ne dorim foarte tare ca parinti este sa ne putem ajuta copiii sa-si inteleaga sentimentele si sa-si gestioneze mai bine emotiile incontrolabile si dureroase. Prin limbajul secret al artei ni se ofera un instrument foarte eficient in comunicarea cu copiii nostri.  Desenul este un mijloc ce va este “la indemana” si prin care puteti sa va ajutati copiii nu doar sa-si exprime sentimentele ci, pe calea acestui drum simbolic “colorat” ii puteti ajuta sa le accepte si sa le schimbe din trairi dureroase in emotii pozitive si vindecatoare.

Prin intermediul celor 8 work-shop-uri, fiecare cu o durata de 1h si 30 de minute veti invata: 

-cum sa aflati ca arta copilului dvoastra reprezinta un strigat de ajutor

– cum puteti detecta in desenele copiilor vostri un semnal de alarma legat de nivelul de dezvoltare cognitiva si a limbajului

-cum sa folositi desenul ca instrument terapeutic si sa va ajutati copilul sa-si exprime sentimentele dureroase

– cum sa folositi desenul, arta in genere ca mijloc de comunicare cu copilul d-voastra

Work-shop-urile presupun patru intalniri doar cu adultii si ulterior 4 intalniri ale adultilor alaturi de copilul/copiii lor. Fiecare work-shop costa 40 ron si are o durata de 2 h. Ele au loc la sediul Three Colors Training and Consulting din Al. Florin Ciungan 17, et. 2, sector 3.

Pentru cei interesati, inscrierile pot fi facute direct pe e-mail threecolorstraining@yahoo.com) sau prin telefon la numarul 0724334852 (Psih. Cristina Iuresi).

Grupul va folosi metode de lucru de creative si de actiune si va fi condus de Psih. Cristina Iuresi, psihoterapeut in supervizare, director de psihodrama clasica si de Otilia Geavlete, psiho-pedagog. Numarul de participanti este de minim 6 si maxim 15.

Pentru alte detalii vizitati: threecolorstraining.wordpress.ro

Lasă un răspuns

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

Sari la bara de unelte