Inside Llewyn Davis: Premieră simultană în România şi SUA

06/12/2013 în cinema

Harta indisponibila

Data / Ora
Date(s) - 06/12/2013 - 31/12/2013
20:00

Domenii


Inside Llewyn Davis, cel mai recent al fraţilor Coen, se lansează atât în România, cât şi în SUA pe 6 decembrie!


Filmul îi are în distribuţie pe Oscar Isaac, Carey Mulligan, Justin Timberlake și Garrett Hedlund într-o poveste comică şi întunecată.
”Dacă nu-i nou şi nu îmbătrâneşte niciodată” le spune cântăreţul spectatorilor, “ atunci este o melodie folk”. Llewyn Davis ( Oscar Isaac ) tocmai şi-a încheiat spectacolul cu un cover binecunoscut“ Hang me, Oh Hang me” de Dave Van Ronk într-un pub din New York-ul anilor `60. Povestea lui Llewyn Davis este una emoţionantă, prinsă între realitate şi ficţiune, trăită printre şi cu acorduri de chitară. Singur – ca un lup de stepă – cu bani puţini, fără un domiciliu stabil, el hoinăreşte străzile reci ale Manhattan-ului şi doarme pe canapelele unui număr de prieteni ce tot descreşte. Se pare că talentul lui Llewyn nu este suficient în industria folk-ului, dar are nevoie şi de noroc. Susţine concerte puţine, remuneraţia este pe măsură, iar faţă de ceilalţi interpreţi este ursuz. Doi dintre ei sunt Jim şi Jean ( dulce ca o savarină pe scenă, dar acră ca o lămâie în timpul liber) , interpretaţi de Justin Timberlake şi de Carey Mulligan. Ei formează un cuplu în aparenţă perfect, căci ea îi ascunde faptul că este însărcinată cu Llewyn, amicul soţului ei. Un triunghi amoros cu năbădăi şi complicat! Llewyn este precum motanul care îl însoţeşte din când în când: nu are nicio destinaţie, nu are niciun stăpân.
Filmul este o incursiune în lumea muzicii folk din New- York-ul anilor 60, înaintea venirii lui Bob Dylan. Fraţii Coen au reuşit să regizeze o capodoperă prin simplul fapt că nu au căutat actori care să imite: “ nu am dorit să angajăm un actor care doar să mimieze. Fiindcă este vorba despre viaţa unui cântăreţ, ne-am dat seama că trebuie să fie ceva real”. Majoritatea melodiilor din film sunt interpretate live de actori şi scenariul este inspirat de biografia muzicianului Dave Van Ronk, ale cărui memorii au fost publicate postum.
Inside Llewyn Davis a fost distins cu Marele Premiu la Cannes 2013 şi datorită reacţiilor pozitive ale criticilor internaţionali a înfipt steagul în cursa competiţiei Oscar 2014.
Fraţii Coen, cu stilul şi talentul lor inconfundabil au o întregă colecţie de premii şi sunt regizorii unor filme cunoscute precum: Adevăratul curaj/True Grit, Citeşte şi arde/ Burn after reading, Cum scăpăm de Coana Mare/The Ladykillers, Nu există ţară pentru bătrâni/ No Country For Old Men.
Din 6 decembrie, melomanii şi iubitorii de film au parte de un cadou cinematografic. Lansarea filmului: INSIDE Llewyn Davis!
Vă urăm vizionare şi audiţie plăcută!
Mai multe detalii găsiţi aici: www.facebook.com/pages/Inside-Llewyn-Davis/238620539624710?ref=ts&fref=ts
Trailer:http://www.youtube.com/watch?v=-1z5qgR3MsI
Film distribuit de Asociaţia Macondo

Momentan partenerii sunt: Hard Rock Café, Academia Caţavencu, Ring, Revista Biz,Evenimentul Zilei, Ziarul Metropolis, Ziare.com, Revista VIP, WideMagazine, Cinemarx, Postmodern.ro, ,Vice, Koolhunt, CafeGradiva, Psihoo.ro, Sub25, Oraşul.meu, La un ceai, Cooperativa Urbană, Cărtureşti, Blogu Lu`Otravă.

Lasă un răspuns

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

Sari la bara de unelte