Festivalul de Film Asiatic a ajuns la a II-a ediţie

16/06/2014 în cinema

Se incarca harta...

Data / Ora
Date(s) - 16/06/2014
00:00

Loc
Noul Cinematograf al Regizorului Român

Domenii


Festivalul de Film Asiatic, organizat de Mandragora Movies în colaborare cu Asociaţia de Film din China, se va desfăşura în perioada 13 – 16 iunie la Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR).

Selecţia filmelor include atât producţii autohtone precum drama istorică “Back to 1942” cu Zhang Guoli, Fiona Wang, Adrien Brody, sau comediile “Meet the Inlaws” cu Xu Zheng, Benz Hui şi “Love” cu Zhao Wei în rolul principal, film ce a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film Berlin în cadrul secţiunii Panorama (2012), cât şi co-producţii cu parteneri străini precum “33 Postcards” cu Guy Pearce şi Zhu Lin, film dublu nominalizat la Institutul de Film Australian (2013). Toate filmele sunt subtitrate în limba engleză. Programul complet al festivalului este după cum urmează:

Vineri, 13 iunie: 19.30 Love
Sâmbătă, 14 iunie: 14.00 On My Way şi 16.00 Starry Starry Night
Duminică, 15 iunie: 18.30 Meet the Inlaws şi 20.30 Back to 1942
Luni, 16 iunie: 18.00 33 Postcards

Ȋn data de 16 iunie va avea loc la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City, partener al evenimentului, o proiecţie specială a filmului “Back to 1942” în prezenţa unei delegaţii din China care cuprinde directori ai celor mai importante case de producţie din China, şi membrii ai Asociaţiei de Film din Zhejiang şi ai Federaţiei Literare din Zhejiang.

Mandragora Movies este una dintre cele mai importante case de producţie cinematografică din România. Din palmaresul companiei fac parte lung metrajele “După Dealuri” – regia Cristian Mungiu, triplu premiat la Festivalul de Film de la Cannes (2012), “Diaz – don’t clean up this blood” regia Daniele Vicari, câştigător al premiului publicului Panorama în cadrul Festivalului International de Film de la Berlin (2012).
Ȋncepând cu anul 2013 Mandragora Movies s-a implicat în proiecte culturale, organizând Festivalul de Film Asiatic cu scopul de a dezvolta schimbul cultural între cele două ţări, de a realiza producţii de anvergură şi de a distribui filme româneşti în China.
Ediţia din acest an este realizată cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

* Noul Cinematograf al Regizorului Român se află în incinta Muzeului Național al Ţăranului Român (intrarea Monetariei nr 3). NCRR este un cinema alternativ, cu un program divers, pentru cinefilii bucureșteni care vor să vadă un film într-o atmosferă liniștită și să participe la evenimente culturale. Biletul la proiecția specială este de 10 lei, preț întreg și 7 lei redus pentru elevi și studenți.

Informații suplimentare:
Site-ul oficial al Asociației Culturale Macondo – www.asociatiamacondo.ro
Site-ul oficial al Noului Cinematograf al Regizorului Român- www.ncrr.ro
facebook.com/CinemaNCRR

PR Asociația Macondo
Diana Cercel
0723.234.005
diana@asociatiamacondo.ro

Lasă un răspuns

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

Sari la bara de unelte