Curs de formare in psihoterapie psihanalitica si curs de formare in consiliere psihologica – inscrieri 2019

Harta indisponibila

Data / Ora
Date(s) – 01/09/2019 – 31/07/2022
00:00

Loc
Bucuresti

Domenii


Anunturi pentru formare de baza in

  1. Psihoterapie psihanalitica
  2. Consiliere psihologica -teoria psihodinamica si a atasamentului

Cursul de formare in psihoterapie psihanalitica si cursul de formare in consiliere psihologica sunt organizate de Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti.

Curs de formare in psihoterapie psihanalitica

Cursul de formare in psihoterapie psihanalitica se adreseaza absolventilor sau studentilor in ultimul an ai facultatilor de psihologie. De asemenea, daca au completat formarea universitara cu cursuri şi seminarii de specialitate, se pot inscrie si absolventi ai facultatilor de medicina (doar psihiatri), filosofie, pedagogie, asistenta sociala, psihopedagogie si teologie.

Pentru candidatii din provincie, exista un numar de locuri disponibile, pentru a urma cursul online. De asemenea psihoterapia personala (didactica) se va putea realiza pe Skype

Inscrierile se fac in perioada : 22 aprilie 2019 – 20 iulie 2019
Cererea de inscriere la curs se va adresa prin email la adresa: asociatiadeconsiliere@gmail.com.

Cererea va contine un CV si o Scrisoare de intentie (in care prezentati motivatia dumneavoastra pentru a urma acest curs). Veti primi o confirmare a faptului ca am primit aplicatia dvs. Data limita de depunere a cererilor de inscriere: 20 iulie 2019.

Doua interviuri de selectie (realizate cu doi formatori ai ACPPB) vor avea loc in lunile aprilie – iulie  2019 in functie de data la care trimiteti aplicatia. Programarile se realizeaza de catre ACPPB.

Curs de formare in psihoterapie psihanalitica – descriere

Cursurile (cu o durata de 12-15 ore/luna, timp de 3 ani) au loc in 3 zile de miercuri (sau de joi) pe luna, orele 17,30 – 20,30, şi intr-o zi de sambata pe luna, orele 10,00 – 13,00 sau 10,00 – 16,00 in strada Grigore Raducanu, sector 1 (zona Banu Manta, Bucureşti).

  • Modulul I cuprinde 500 de ore de seminarii teoretico-clinice

Modulul I se desfaşoara incepand cu luna septembrie 2019

Costul modulului I: 330 Ron / luna (pentru 12-15 ore/luna).

  • Modulul II: Un minim de 200 de ore de psihoterapie psihanalitica individuala cu o frecventa de minim 2 sedinte / saptamana cu unul dintre formatorii recunoscuti de catre ACPPB. Modulul II trebuie inceput la cel mult un an de la inceperea modului I.

Formatorii pentru Modulul I si II ai Cursului de formare in psihoterapie psihanalitica sunt psihologi / psihoterapeuti principali acreditati de catre Colegiul Psihologilor din Romania-CoPsi, cu specializare in tari ale Europei de Vest. A se vedea rubrica – Lista membrilor ACPPB sectiunea “Formatori” – CV aici:  http://www.acppb.ro/lista-membrilor-acppb.html

Cursul de formare in psihoterapie psihanalitica este destinat obtinerii atestarii de psihoterapeut sub supervizare emise de catre Colegiul Psihologilor din Romania.

Pentru urmatoarea treapta (psihoterapeut specialist) formarea teoretico-clinica si terapia personala trebuie continuate:  sunt necesare cel putin 200 de ore de terapie personala in plus fata de cele 200 de ore realizate in cadrul primei trepte.

Curs de formare in psihoterapie psihanalitica – Detalii si descrierea completa gasiti aici: http://www.acppb.ro/formare-in-psihoterapie-psihanalitica.html

Informatii suplimentare despre cursul de formare in psihoterapie psihanalitica: Corneliu Irimia, doctor in psihopatologie al Universitatii Paris 7, Denis Diderot, preşedinte ACPPB, e-mail: asociatiadeconsiliere@gmail.com

  1. Curs de formare in Consiliere psihologica- Teoria psihodinamica si a atasamentului

Cursul de formare in Consiliere psihologica este un nou curs -acreditat de catre Colegiul Psihologilor din Romania- curs adresat doar psihologilor sau studentilor in ultimul an la Psihologie si va incepe in  luna septembrie 2019.

Nota : Doar psihologii pot urma cursul de formare in consiliere psihologica. Persoanele care au absolvit alte facultati (medicina -medici psihiatri, filosofie, pedagogie, asistenta sociala, psihopedagogie, teologie) pot urma Cursul de Psihoterapie Psihanalitica.

Pentru un numar limitat de cursanti din provincie exista posibilitatea de urmarire a cursurilor on-line (pe Skype). De asemenea psihoterapia personala (didactica) se va putea realiza pe Skype.

Inscrierile pentru Cursul de formare in consiliere psihologica se fac in perioada 22 aprilie 2019 – 20 iulie 2019.

Cererea de inscriere la curs se va face prin email la adresa asociatiadeconsiliere@gmail.com.

Cererea va contine un CV si o Scrisoare de intentie (in care prezentati motivatia dumneavoastra pentru a urma acest curs). Veti primi o confirmare a faptului ca am primit aplicatia dvs. Data limita de depunere a cererilor de inscriere : 20 iulie 2019.

Doua interviuri de selectie (realizate cu doi formatori ai ACPPB) vor avea loc in luna aprilie – iulie  2019 in functie de data la care trimiteti aplicatia. Programarile pentru interviu se realizeaza de catre ACPPB.

Curs de formare in consiliere psihologica – Descriere

Cursurile (cu o durata de 12-15 ore/luna timp de aproximativ 18 luni) au loc in 3 zile de miercuri (sau de joi) pe luna, orele 17,30 – 20,30, şi intr-o zi de sambata pe luna, orele 10,00 – 13,00 sau 10,00 – 16,00, in strada in strada Grigore Raducanu, sector 1 (zona Banu Manta, Bucureşti).

  • Modulul I cuprinde 250 de ore de seminarii teoretico-clinice

Modulul I se desfaşoara incepand cu luna septembrie 2019.
Costul modulului I: 330 Ron / luna (12-15 ore/luna).

  • Modulul II minim 100 sesiuni individuale de dezvoltare personala (psihoterapie personala) cu unul dintre formatorii recunoscuti de catre ACPPB, sesiuni realizate in paralel cu modulul I. Modulul II trebuie inceput la cel mult 6 luni de la inceperea modului I.

– Este recomandat ca orele de psihoterapie individuala sa aiba frecventa de minim o sesiune / saptamana cu un consilier principal acreditat de Asociatie. Este puternic recomandata frecventa de doua sesiuni / saptamana.

Formatorii pentru Modulul I si II ai Cursului de formare in consiliere psihologica sunt psihologi / psihoterapeuti principali acreditati de catre Colegiul Psihologilor din Romania, cu specializare in tari ale Europei de Vest. A se vedea rubrica – Lista membrilor ACPPB sectiunea “Formatori” – CV aici:  http://www.acppb.ro/lista-membrilor-acppb.html

Cursul de formare in consiliere psihologica este destinat obtinerii atestarii de Consilier sub supervizare emise de catre Colegiul Psihologilor din Romania.

Pentru urmatoarea treapta (Consilier autonom) formarea teoretico-clinica si terapia personala trebuiesc continuate:  sunt necesare inca cel putin 50 de ore de terapie personala in plus fata de cele 100 de ore realizate in cadrul primei trepte. Detalii la rubrica Nivelul de psiholog specialist in consiliere psihologica aici: http://www.acppb.ro/formare-in-consiliere-psihologica.html

Descrierea completa a cursului: http://www.acppb.ro/formare-in-consiliere-psihologica.html

 

De ce să alegeţi un curs de formare în cadrul ACPPB?

– Asociaţia are deja o bogată experienţă de formare. Începând cu anul 2005, programele ACPPB de formare profesională au inclus peste 400 de persoane.

– Echipa de formatori a ACPPB cuprinde psihologi principali / formatori / supervizori, cu formare teoretică şi clinică postuniversitară în psihanaliză, psihoterapie şi psihopatologie – la nivel de master şi doctorat – realizată în România şi în Franţa. Formatorii ACPPB contribuie cu bogata lor experienţă la procesul de transmitere a competenţelor teoretice şi clinice.

– ACPPB este o asociaţie acreditată de Colegiul Psihologilor din România pentru formarea de bază şi continuă, cu orientare psihodinamică, atât a psihoterapeuţilor cât si a consilierilor în psihologie. Aceasta asigură candidaţilor certitudinea că vor putea lucra autorizat după încheierea formării profesionale în cadrul ACPPB.

– Metodele de formare – moderne, interactive – îmbină rigoarea şi supleţea: prezentarea de materiale video (peste 50 de ore de materiale video traduse in limba romana), discuţii de caz, dezbateri teoretice, lucru în grupuri mici, joc de rol, supervizare, precum şi o bibliografie bogată pusă la dispoziţia cursanţilor (în limbile romană, engleză, franceză) pornind de la scrierile celor mai importanţi autori europeni şi americani.

– Seriozitatea echipei de formatori, interes pentru dezvoltarea personală a candidaţilor, supervizarea de bună calitate a activităţii lor profesionale, consultanţa adresată candidaţilor pe întreaga durată a procesului de formare profesională.

– ACPPB este membru plin (Full membership) al Federaţiei Europene de Psihoterapie Psihanalitică – http://www.efpp.org/

Asociatia de Consiliere şi Psihoterapie Psihanalitica din Bucureşti (ACPPB) este o asociatie profesionala infiintata in anul 2005 care este formata din 90 de membri si 80 de candidati (in Psihoterapie, Consiliere si Psihologie Clinica). ACPPB este o asociatie acreditata de catre Colegiul Psihologilor din Romania pentru a realiza formarea de baza a psihologilor clinicieni a psihoterapeutilor cu orientare psihanalitica precum şi a psihologilor in consiliere psihologica (cu orientare psihodinamica) (a se vedea site-ul internet www.copsi.ro la rubrica „Registrul Furnizorilor de Formare”).

Detalii despre ACPPB aici: http://www.acppb.ro si https://psihoterapie.acppb.ro/

Ce spun absolventii scolii de formare ACPPB

 

“Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti este unul din locurile in care am simtit ca pot ramane pe termen lung. A fi un explorator entuziast al multor teritorii si discipline care studiaza experienta subiectului uman este un lucru care aduce satisfactii, dar are si un anumit dezavantaj: te hotarasti cu greu sa alegi una din multiplele abordari posibile.
La ACPPB am putut ramane pentru ca mi s-au oferit timp si spatiu de dialog ca sa-mi pun intrebari si sa-mi formez sinteze intre o serie de domenii care includ, pe langa ramurile de baza ale psihanalizei, studii de filosofie, de neurostiinte, de teologie sau de arta. Intr-o asemenea bogatie oferita de marea cultura europeana, am descoperit psihanaliza, pe de o parte, ca un instrument explicativ si pe de alta ca un factor coagulator. In ceea ce ma priveste, intentionez sa o vad astfel in continuare. 

Cu toate acestea, relatia mea cu psihanaliza nu a inceput nici intr-o biblioteca de studiu, nici prin depunerea unei cereri de admitere la formarea in psihoterapie psihanalitica. A inceput cu multa vreme in urma, intr-un cabinet de psihoterapie in care nimerisem fara sa am habar ce este aceea “scoala” sau “abordare” metodologica, unde incercam doar sa ma dezmeticesc din suferinta si sa-mi adun sinele din cioburile de oglinda proiectate in toti cei din jur. Mi-a convenit abordarea terapeutului meu si am ramas. Abia dupa cativa ani de tratament m-am intrebat ce inseamna, oare, rolul de psihoterapeut si daca nu as putea sa fac eu insami o formare, ca sa le deschid si altor oameni calea pe care mi-o deschisese terapeutul meu mie. Tot asa, abia dupa mai multi ani de formare am inceput sa ma intreb ce este, oare, psihanaliza in sine si cum as putea face sa servesc si eu, oricat de modest, acest frumos demers, si clinic, dar si filosofic, sau cultural, de recuperare a omului din risipire. Ma aflu pe acest drum si cred ca-l pot urma in continuare.” Cristina Popov

Corneliu Irimia

Doctor in psihopatologie la Universitatea Paris 7, Denis Diderot

Presedinte ACPPB

Pagina cursului la Cafe Gradiva: http://www.cafegradiva.ro/2019/05/curs-de-formare-in-psihoterapie-psihanalitica.html