Curs de formare in psihoterapie psihanalitica si consiliere psihodinamica

01/09/2018 în psihoterapie psihanalitica

Se incarca harta...

Data / Ora
Date(s) - 01/09/2018 - 31/07/2021
00:00

Loc
Bucuresti

Domenii


Curs de formare in psihoterapie psihanalitica si consiliere psihodinamica

Anunturi pentru formare de baza in

  1. Psihoterapie psihanalitica
  2. Consiliere psihologica psihodinamica

 

Curs de formare in psihoterapie psihanalitica si consiliere psihodinamica

Curs de formare in psihoterapie psihanalitica si consiliere psihodinamica

  1. Formare in psihoterapie psihanalitica

-cu posibilitatea de cursuri on-line pentru candidatii din provincie-

http://www.acppb.ro/formare.html

In luna septembrie 2018 va incepe un nou Curs de formare in psihoterapie psihanalitica si consiliere psihodinamica -acreditat de catre Colegiul Psihologilor din Romania- curs adresat absolventilor sau studentilor in ultimul an ai facultatilor de psihologie, sau – cu conditia de a fi completat formarea universitara cu cursuri şi seminarii de specialitate – absolventi ai facultatilor de medicina (doar psihiatri), filosofie, pedagogie, asistenta sociala, psihopedagogie speciala, teologie.

Inscrierile se fac in perioada : 15 aprilie 2018 – 20 iulie 2018
Cererea de inscriere la Curs de formare in psihoterapie psihanalitica si consiliere psihodinamica se va face prin email la adresa: asociatiadeconsiliere@gmail.com.

Cererea va contine un CV si o Scrisoare de intentie (in care prezentati motivatia dumneavoastra pentru a urma acest curs). Veti primi o confirmare a faptului ca am primit aplicatia dvs. Data limita de depunere a cererilor de inscriere: 20 iulie 2018.

Doua interviuri de selectie (realizate cu doi formatori ai ACPPB) vor avea loc in lunile aprilie – iulie  2018 in functie de data la care trimiteti aplicatia. Programarile se realizeaza de catre ACPPB.

Pentru un numar limitat de cursanti din provincie exista posibilitatea de urmarire pentru Curs de formare in psihoterapie psihanalitica si consiliere psihodinamica online (pe Skype). De asemenea psihoterapia personala (didactica) se va putea realiza pe Skype.

Descrierea cursului :

Curs de formare in psihoterapie psihanalitica si consiliere psihodinamica (cu o durata de 12-15 ore/luna, timp de 3 ani) au loc in 3 zile de miercuri (sau de joi) pe luna, orele 17,30 – 20,30, şi intr-o zi de sambata pe luna, orele 10,00 – 13,00 sau 10,00 – 16,00 in strada Crisana, sector 1 (zona str. Berzei – str. Berthelot – Casa Radio, Bucureşti).

·         Modulul I cuprinde 500 de ore de seminarii teoretico-clinice

-Modulul I se desfaşoara incepand cu luna septembrie 2018
-Costul modulului I: 330 Ron / luna (pentru 12-15 ore/luna).

·         Modulul II: Un minim de 250 de ore de psihoterapie psihanalitica individuala cu o frecventa de minim 2 sedinte / saptamana cu unul dintre formatorii recunoscuti de catre ACPPB. Modulul II trebuie inceput la cel mult un an de la inceperea modului I.

Formatorii pentru Modulul I si II sunt psihologi / psihoterapeuti principali acreditati de catre Colegiul Psihologilor, cu specializare in tari ale Europei de Vest. A se vedea rubrica – Lista membrilor ACPPB sectiunea “Formatori” – CV aici:  http://www.acppb.ro/lista-membrilor-acppb.html

Pentru inscrieri la interviul de selectie trimiteti un CV şi o scrisoare de intentie pana in data de 20 iulie 2018  prin e-mail la adresa: asociatiadeconsiliere@gmail.com

Curs de formare in psihoterapie psihanalitica si consiliere psihodinamica este destinat obtinerii atestarii de Psihoterapeut sub supervizare emise de catre Colegiul Psihologilor din Romania.

Pentru urmatoarea treapta (Psihoterapeut autonom) formarea teoretico-clinica si terapia personala trebuie continuate:  sunt necesare inca 2 ani de curs teoretico-clinic (cu o medie de 6 ore / luna) si cel putin 200 de ore de terapie personala in plus fata de cele 250 de ore realizate in cadrul primei trepte. Detalii la rubrica Formare – Formare in Psihoterapie Psihanalitica – Nivelul de psiholog autonom in psihoterapie – aici: http://www.acppb.ro/formare-in-psihoterapie-psihanalitica.html

Descrierea completa Curs de formare in psihoterapie psihanalitica si consiliere psihodinamica: http://www.acppb.ro/formare-in-psihoterapie-psihanalitica.html

 

De ce să alegeţi Curs de formare in psihoterapie psihanalitica si consiliere psihodinamica în cadrul ACPPB?

– Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti ACPPB are deja o bogată experienţă de formare. Începând cu anul 2005, programele ACPPB de formare profesională au inclus peste 400 de persoane.

– Echipa de formatori a ACPPB cuprinde psihologi principali / formatori / supervizori, cu formare teoretică şi clinică postuniversitară în psihanaliză, psihoterapie şi psihopatologie – la nivel de master şi doctorat – realizată în România şi în Franţa. Formatorii ACPPB contribuie cu bogata lor experienţă la procesul de transmitere a competenţelor teoretice şi clinice.

– Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti ACPPB este o asociaţie acreditată de Colegiul Psihologilor din România pentru formarea de bază şi continuă, cu orientare psihodinamică, atât a psihoterapeuţilor cât si a consilierilor în psihologie. Aceasta asigură candidaţilor certitudinea că vor putea lucra autorizat după încheierea formării profesionale în cadrul ACPPB.

– Metodele de formare – moderne, interactive – îmbină rigoarea şi supleţea: prezentarea de materiale video (peste 50 de ore de materiale video traduse in limba romana), discuţii de caz, dezbateri teoretice, lucru în grupuri mici, joc de rol, supervizare, precum şi o bibliografie bogată pusă la dispoziţia cursanţilor (în limbile romană, engleză, franceză) pornind de la scrierile celor mai importanţi autori europeni şi americani.

– Seriozitatea echipei de formatori, interes pentru dezvoltarea personală a candidaţilor, supervizarea de bună calitate a activităţii lor profesionale, consultanţa adresată candidaţilor pe întreaga durată a procesului de formare profesională.

– O atmosferă de lucru colegială, bazată pe respectul adresat cursanţilor, pe încurajarea participării active la procesul de formare, pe crearea unui mediu favorabil dezvoltării profesionale a candidaţilor şi membrilor Asociatia de Consiliere si Psihoterapie Psihanalitica din Bucuresti ACPPB.

– Posibilitatea realizării unei practici profesionale conform standardelor naţionale şi internaţionale ale şi psihoterapiei psihanalitice și consilierii psihodinamice (in spitale de psihiatrie, institutii de protectia copilului si familiei).

-ACPPB este membru plin (Full membership) al Federaţiei Europene de Psihoterapie Psihanalitică – http://www.efpp.org/

Informatii suplimentare: Corneliu Irimia, doctor in psihopatologie al Universitatii Paris 7, Denis Diderot, preşedinte ACPPB, e-mail: asociatiadeconsiliere@gmail.com

Asociatia de Consiliere şi Psihoterapie Psihanalitica din Bucureşti (ACPPB) este o asociatie profesionala infiintata in anul 2005 care este formata din 90 de membri si 60 de candidati (in Psihoterapie si Psihologie Clinica). ACPPB este o asociatie acreditata de catre Colegiul Psihologilor din Romania pentru a realiza formarea de baza a  psihologilor clinicieni a psihoterapeutilor cu orientare psihanalitica precum şi a psihologilor in consiliere psihologica (cu orientare psihodinamica) (a se vedea site-ul internet www.copsi.ro la rubrica „Registrul Furnizorilor de Formare”).

Detalii despre ACPPB aici: http://www.acppb.ro/index.html

 

2.Formare in Consiliere psihologica psihodinamica

http://www.acppb.ro/formare.html

-cu posibilitatea de cursuri on-line pentru candidatii din provincie-

Un nou curs -acreditat de catre Colegiul Psihologilor din Romania- curs adresat doar psihologilor sau studentilor in ultimul an la Psihologie va incepe in luna septembrie 2018.

Nota : Doar psihologii pot urma cursul de Consiliere. Persoanele care au absolvit alte facultati (medicina (medici psihiatri), filosofie, pedagogie, asistenta sociala, psihopedagogie speciala, teologie) pot urma cursul de Psihoterapie conform rubricii – Formare in Psihoterapie Psihanalitica
Pentru un numar limitat de cursanti din provincie exista posibilitatea de urmarire a cursurilor on-line (pe Skype). Deasemenea psihoterapia personala (didactica) se va putea realiza pe Skype.

Inscrierile se fac in perioada 15 aprilie 2018 – 20 iulie 2018.

Cererea de inscriere la curs se va face prin email la adresa asociatiadeconsiliere@gmail.com.

Cererea va contine un CV si o Scrisoare de intentie (in care prezentati motivatia dumneavoastra pentru a urma acest curs). Veti primi o confirmare a faptului ca am primit aplicatia dvs. Data limita de depunere a cererilor de inscriere : 20 iulie 2018.

Doua interviuri de selectie (realizate cu doi formatori ai ACPPB) vor avea loc in luna aprilie – iulie  2018 in functie de data la care trimiteti aplicatia. Programarile pentru interviu se realizeaza de catre ACPPB.

Descrierea cursului :

Cursurile (cu o durata de 12-15 ore/luna timp de aproximativ 17 luni) au loc in 3 zile de miercuri (sau de joi) pe luna, orele 17,30 – 20,30, şi intr-o zi de sambata pe luna, orele 10,00 – 13,00 sau 10,00 – 16,00, in strada Crisana, sector 1 (zona str. Berzei – str. Berthelot – Casa Radio, Bucureşti).

  • Modulul I cuprinde 250 de ore de seminarii teoretico-clinice

– Modulul I se desfaşoara incepand cu luna septembrie 2018.
– Costul modulului I: 330 Ron / luna (12-15 ore/luna).

  • Modulul II minim 75 sesiuni individuale de dezvoltare personala (psihoterapie personala) cu unul dintre formatorii recunoscuti de catre ACPPB, sesiuni realizate in paralel cu modulul I. Modulul II trebuie inceput la cel mult un an de la inceperea modului I.

– Este recomandat de catre Colegiul Psihologilor ca orele de psihoterapie individuala sa aiba frecventa de minim o sesiune / saptamana cu un consilier principal acreditat de Asociatie. Este puternic recomandata frecventa de doua sesiuni / saptamana.

Formatorii pentru Modulul I si II sunt psihologi / psihoterapeuti principali acreditati de catre Colegiul Psihologilor, cu specializare in tari ale Europei de Vest. A se vedea rubrica – Lista membrilor ACPPB sectiunea “Formatori” – CV aici:  http://www.acppb.ro/lista-membrilor-acppb.html

Pentru inscrieri la interviul de selectie trimiteti un Cv şi o scrisoare de intentie pana in data de 20 iulie  2018 prin e-mail la adresa: asociatiadeconsiliere@gmail.com

Aceste cursuri sunt destinate obtinerii atestarii de Consilier sub supervizare emise de catre Colegiul Psihologilor din Romania.

Pentru urmatoarea treapta (Consilier autonom) formarea teoretico-clinica si terapia personala trebuiesc continuate:  sunt necesare inca 250 de ore de curs teoretico-clinic si  cel putin 150 de ore de terapei personala in plus fata de cele 75 de ore realizate in cadrul primei trepte. Detalii la rubrica Nivelul de psiholog practicant autonom in consiliere psihologica aici: http://www.acppb.ro/formare-in-consiliere-psihologica.html

Descrierea completa a cursului: http://www.acppb.ro/formare-in-consiliere-psihologica.html

De ce să alegeţi un curs de formare în cadrul ACPPB?

– Asociaţia are deja o bogată experienţă de formare. Începând cu anul 2005, programele ACPPB de formare profesională au inclus peste 400 de persoane.

– Echipa de formatori a ACPPB cuprinde psihologi principali / formatori / supervizori, cu formare teoretică şi clinică postuniversitară în psihanaliză, psihoterapie şi psihopatologie – la nivel de master şi doctorat – realizată în România şi în Franţa. Formatorii ACPPB contribuie cu bogata lor experienţă la procesul de transmitere a competenţelor teoretice şi clinice.

– ACPPB este o asociaţie acreditată de Colegiul Psihologilor din România pentru formarea de bază şi continuă, cu orientare psihodinamică, atât a psihoterapeuţilor cât si a consilierilor în psihologie. Aceasta asigură candidaţilor certitudinea că vor putea lucra autorizat după încheierea formării profesionale în cadrul ACPPB.

– Metodele de formare – moderne, interactive – îmbină rigoarea şi supleţea: prezentarea de materiale video (peste 50 de ore de materiale video traduse in limba romana), discuţii de caz, dezbateri teoretice, lucru în grupuri mici, joc de rol, supervizare, precum şi o bibliografie bogată pusă la dispoziţia cursanţilor (în limbile romană, engleză, franceză) pornind de la scrierile celor mai importanţi autori europeni şi americani.

– Seriozitatea echipei de formatori, interes pentru dezvoltarea personală a candidaţilor, supervizarea de bună calitate a activităţii lor profesionale, consultanţa adresată candidaţilor pe întreaga durată a procesului de formare profesională.

– O atmosferă de lucru colegială, bazată pe respectul adresat cursanţilor, pe încurajarea participării active la procesul de formare, pe crearea unui mediu favorabil dezvoltării profesionale a candidaţilor şi membrilor ACPPB.

– Posibilitatea realizării unei practici profesionale conform standardelor naţionale şi internaţionale ale şi psihoterapiei psihanalitice și consilierii psihodinamice (in spitale de psihiatrie, institutii de protectia copilului si familiei).

-ACPPB este membru plin (Full membership) al Federaţiei Europene de Psihoterapie Psihanalitică – http://www.efpp.org/

 

Pentru inscrieri la interviul de selectie trimiteti un CV şi o scrisoare de intentie pana in data de 20 iulie 2018 prin email la adresa: asociatiadeconsiliere@gmail.com.

Informatii suplimentare: Corneliu Irimia, doctor in psihopatologie al Universitatii Paris 7, Denis Diderot, preşedinte ACPPB, email: asociatiadeconsiliere@gmail.com.

 

Asociatia de Consiliere şi Psihoterapie Psihanalitica din Bucureşti (ACPPB) este o asociatie profesionala infiintata in anul 2005 care are 90 de membri si 60 de candidati (in Psihoterapie si Psihologie Clinica). ACPPB este o asociatie acreditata de catre Colegiul Psihologilor din Romania pentru a realiza formarea de baza a  psihologilor clinicieni a psihoterapeutilor cu orientare psihanalitica precum şi a psihologilor in consiliere psihologica (cu orientare psihodinamica) (a se vedea site-ul internet www.copsi.ro la rubrica „Registrul Furnizorilor de Formare”).

Detalii despre ACPPB aici: http://www.acppb.ro/index.html

Pagina Curs de formare in psihoterapie psihanalitica si consiliere psihodinamica la Cafe Gradiva: http://www.cafegradiva.ro/2018/05/curs-de-formare-de-baza-in-psihoterapie-psihanalitica.html

psihoo.ro/acppb

Lasă un răspuns

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

Sari la bara de unelte