AL TREILEA VAL de Tehnici de Restructurare Cognitiva: 28 mar. 2014

28/03/2014 în psihoterapie

Se incarca harta...

Data / Ora
Date(s) - 28/03/2014
09:00 - 18:00

Loc
Clinica Aquamarin

Domenii


Clinica Aquamarin impreuna cu Asociatia de Psihoterapii Cognitive si Comportamentale din Romania va invita la urmatorul curs de formare acreditat cu 15 credite:

Tehnici moderne de psihoterapii cognitive si comportamentale

AL TREILEA VAL de Tehnici de Restructurare Cognitiva: 28 martie 2014.

CURS DE FORMARE PROFESIONALA CONTINUA SUSTINUT DE PROFESOR UNIV. DR. DANIEL DAVID.

Psihoterapiile cognitive si comportamentale (CBT) sunt unele din cele mai eficiente forme de tratament pentru un spectru larg de tulburari psihice si pentru optimizarea starii de bine.

Unul din elementele centrale care s-a dovedit stiintific ca stand la baza eficientei CBT este reprezentat de tehnicile de restructurare cognitiva. Simplu spus, restructurarea cognitiva urmareste inlocuirea cognitiilor irationale/dezadaptative cu cognitii rationale adaptative, care sustin apoi emotii sanatoase, ganduri functionale si comportamente adaptative.

Desi uneori stim cauzele tulburarilor psihice (ex. cognitii irationale de un anumit tip), nu avem inca tehnici suficient de eficiente prin care sa le modificam pentru a ameliora conditia clinica a pacientului cu care lucram. Aceasta este o situatie similara medicinei, unde, desi uneori stim cauzele unor probleme medicale (ex. mecanismele etiopatogenetice implicate in diverse forme de cancer), nu avem inca tratamente eficiente pentru a le controla.

In acest curs de formare continua, cursantii vor invata strategii moderne de restructurare cognitiva, care pot functiona atunci cand prin strategiile clasice nu reusim, ca terapeuti, sa modificam cauzele cognitive ale conditiilor clinice si sa obtinem astfel efectul dorit pentru pacient. Intr-adevar, CBT se caracterizeaza printr-o dezvoltare continua a arsenalului de tehnici terapeutice, prin cercetari riguroase. Cercetarile recente din domeniu au generat “valul al treilea in CBT“, aducand o serie de tehnici noi, inovative, de restructurare cognitiva. Astfel, participantii vor invata sa utilizeze (1) tehnici de meditatie de tip mindfulness, (2) tehnici de acceptare si “defusion“, (3) biofeedback si hipnoza si (4) tehnici de reglare emotionala si de modificare implicita a distorsiunilor cognitive in restructurarea cognitiva. Desi unele dintre aceste tehnici (ex. hipnoza, biofeedback) sunt utilizate deja in psihoterapie, ele nu sunt utilizate in scopul restructurarii cognitive, ceea ce face ca efectul lor, din pacate, sa fie adesea de tip”feeling better“, nu “getting better“. Alte tehnici (ex. acceptare si “defusion“, modificare implicita a distorsiunilor cognitive) sunt inovative nu doar ca modalitate de aplicare practica, ci si ca teorie si procedura.

Cursul de formare va fi sustinut de profesorul Daniel David, Supervizor in CBT in cadrul APCCR, “ Diplomate“ al Albert Ellis Institute si “Fellow“ al Academy of Cognitive Therapy.

Cursul va avea loc in data de 28 martie 2014 la sediul clinicii Aquamarin din Bucuresti.

Durata cursului va fi de 8 ore. Alte 7 ore se vor realiza sub forma activitatilor individuale supervizate (portofoliu).

Programul cursului: 9:00 – 13:00; 14:00 -19:00.

Participantii vor primi certificate cu 15 credite de la Colegiul Psihologilor din Romania. Studentii care nu sunt atestati ca psihologi in cadrul Colegiului Psihologilor din Romania vor primi doar adeverinte de participare din partea APCCR.

Numarul de locuri este limitat si vor avea prioritate primii inscrisi (inclusiv cu taxa platita).

Inscrieri si informatii la: 021 326 52 90, 0724 222 522, 0745 633 474

contact@aquamarin.ro

http://www.aquamarin.ro/

Lasă un răspuns

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

Sari la bara de unelte