de

A IX-a editie a Zilei Mondiale a Sindromului Down

21/03/2014 în psihologia copilului

Se incarca harta...

Data / Ora
Date(s) - 21/03/2014
Intreaga zi

Loc
Hotelul Double Tree by Hilton

Domenii


Asociaţia Angels Down Friends organizează la 21 martie a IX-a ediție a Zilei Mondiale a Sindromului Down. Evenimentul va avea loc la hotelul Double Tree by Hilton și va începe la ora 16:00.

Principala temă a evenimentului este „Sănătatea şi starea de bine – Acces şi egalitate pentru toţi” şi este inclusă în seria internaţională de acţiuni dedicată acestei zile. Data este aleasă special pentru a simboliza unicitatea celor trei cromozomi 21 care determină apariţia sindromului Down.

Evenimentul va începe cu o conferință la care vor participa o serie de specialiști care vor vorbi despre problematica sindromului Down, starea de sănătate, dificultățile medicale specifice și informarea corectă și adecvată asupra acestui sindrom.
În încheierea conferinţei, va avea loc lansarea de carte: “Cancerul, dragostea mea”, scrisă de Mioara Grigore, părinte al unui copil diagnosticat cu sindrom Down. Cartea, scrisă cu mult umor, va arăta ce înseamnă o adevărată luptă pentru viață.

A doua parte a evenimentului se va desfășura sub deviza „Hai să ne împrietenim!” și constă într-un moment artistic susținut de copiii cu sindrom Down și de voluntarii Asociației Angels Down Friends, din cadrul Colegiului Național „I.L.Caragiale”, precum și de asociațiile ABC DOWN, Salvaţi Inocenţa, Help Angels Hope and Dream. Cei prezenți îi vor cunoaște pe participanții la spectacol și se vor implica în integrarea în societate a persoanelor care suferă de sindromul Down.

Evenimentul va continua cu o petrecere animată de personaje de poveste şi de Elena Vasile de la Electric Fence, David Bryan, Bella Band şi Dj Voiku. Despre Sindromul Down

Sindromu Down nu este o boală, ci o disfuncţionalitate cromozomială. O persoană cu sindrom Down are suplimentar o copie a întregului sau numai a unei părţi a cromozomului 21. În prezent, în România, există aproximativ 30.000 de persoane care suferă de acest sindrom.

asociatia angels down sindromTemele conferinţei

1. Sănătatea şi starea de bine
Speakeri:
– Dr. Gabriela Bar, medic specialist pediatrie, CPU
– Dr. Lucica Ghiţă, medic specialist neurologie
2. Familia copilului cu sindrom Down: o călătorie către un nou vis
Speaker:
– psiholog Cristina Călărăşanu, membru fondator al Asociatiei Române de Psihanaliză a Legăturilor de Grup şi Familie – „Enrique Pichon Riviere”
3. Dezvoltarea persoanelor cu sindrom Down și importanța terapiilor
Speaker:
– Psiholog Ana Maria Aron, membru susţinător Asociaţia Angels Down Friends
4. Intervenţia logopedică la copilul cu sindrom Down
Speaker:
– psihopedagog Angelica Petruş, membru susţinător al Asociaţiei Angels Down Friends
5. Dezvoltarea motorie a copilului cu sindrom Down
Speakeri:
– specialişti KINETOBEBE
6. Comunicarea augumentativă vs. integrare
Speaker:
– Prof. dr. Doru Vlad Popovici, Departamentul de Psihopedagogie Specială, Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea Bucureşti

Lasă un răspuns

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

Sari la bara de unelte