sedintele de psihoterapie casa de asigurari

Sedintele de psihoterapie se deconteaza din aceasta luna de casa de asigurari

sedintele de psihoterapie casa de asigurariSedintele de psihoterapie se deconteaza din aceasta luna de casa de asigurari

Sedintele de psihoterapie sunt, incepand cu luna aprilie 2015, decontate de casa de asigurari. Prin urmare sedintele de consiliere psihologica si sedintele de psihoterapie au devenit gratuite, in ajutorul celor care au nevoie de acestea, care costa, in multe cazuri, nu putin pentru puterea de cumparare si nivelul de trai al romanilor.

Indelungatele eforturi, de ani de zile, ale psihologilor si ale psihoterapeutilor pentru introducerea consultului psihologic pe lista de gratuitati au fost, in sfarsit, s-ar parea, incununate de succes.

Astfel, persoana asigurata care are nevoie de servicii psihologice poate lua bilet de trimitere de la medicul de familie pentru a se adresa unui medic specialist care a incheiat contract pentru furnizare de servicii conexe actului medical cu un psiholog, servicii acordate la solicitarea acestui specialist prin scrisoare medicala, asa cum precizeaza Crina Grozav, purtator de cuvant al CAS.

Nota bene: Procedura pare insa una prin care psihologul este o data mai mult marginalizat, decontul realizandu-se nu direct cu Casa de Asigurari de Sanatate, ci prin intermediul unui medic specialist cu care psihologul a incheiat un contract.

Masura decontarii are de ce sa ii satisfaca, in general, nu doar pe cei care cauta un consult psihologic sau psihoterapie, dar si pe medicii psihiatri, in situatia in care paturile din spitalele de psihiatrie sunt complet insuficiente in raport cu cererea, ne informeaza postul de televiziune Digi24.

Masura prin care sedintele de psihoterapie pot fi decontate de Casa de Asigurari de Sanatate este cu atat mai necesara in Romania, cu cat – ca peste tot – varsta de debut a patologiei a scazut azi mai mult ca oricand, ea fiind depistata mult mai devreme la copii – fie ca vorbim despre tulburari emotionale, anxietate sau depresie, ne lamureste psihologul Cristina Costescu.La nivelul intregii tari si al tuturor categoriilor de varsta, se estimeaza ca un roman din cinci sufera de afectiuni psihice.

Sursă: Digi24.ro