de

Sanatatea mintala, o preocupare pentru luna mai

19/05/2014 în la psiholog, psihiatrie, psiholog, psihologia copilului, psihologie, psihoterapie, recomandat, stiri psi

sanatatea mintala luna maiSanatatea mintala este celebrată în fiecare lună de mai, după o tradiţie care vine din Statele Unite şi care a îşi are punctul de pornire acum 65 de ani. Prima Mental Health Awareness Month fiind declarată peste Ocean în anul 1949. De atunci şi alte ţări au adoptat luna mai ca lună de conştientizare a complexelor probleme medicale, sociale şi chiar economice care ţin de sanatatea mintala.

Sanatatea mintala în luna mai 2014

În acest an tema lunii mai este “Îngrijeşte-ţi sanatatea mintala”. Scopul seriei de evenimente organizate în lume în această lună, într-o gamă diversă, este de a contribui la recunoaşterea importanţei pe care o are sanatatea mintala pentru sănătatea şi bunăstarea oamenilor. De a-i informa despre căile prin care mintea şi trupul interacţionează între ele. De a oferi sfaturi, sugestii şi instrumente pentru desfăşurarea de acţiuni având scopul de a proteja sănătatea mintală şi de a promova sănătatea în general.

În Statele Unite se pare că numai 38% din adulţii cu probleme diagnosticate de sanatate mintala şi mai puţin de 20% dintre copii şi adolescenţi în aceeaşi condiţie se află în tratament. Ne întrebăm, pe bună dreptate, care este situaţia în România din acest punct de vedere.

Depresia şi sanatatea mintala

Una dintre bolile care afectează într-o proporţie mare sanatatea mintala în lume este depresia. Depresia afectează toate categoriile de vârstă şi chiar şi la copiii foarte mici. Mai mult, se pare că procentul în care copiii sunt afectaţi de depresie este mai mare ca niciodată, conform, cel puţin, statisticilor din Statele Unite. Astfel, până la 1% dintre bebeluşii americani, 4% dintre copiii preşcolari, 5% dintre şcolari şi 11% din adolescenţi suferă de depresie. O problemă foarte gravă legată de depresie este, desigur, cea a suicidului, diagnosticarea şi tratarea lui precoce fiind cu atât mai importante.

Lasă un răspuns

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sari la bara de unelte