de

Ziua Tacerii: 11 aprilie – ziua impotriva hartuirii in scoli

11/04/2014 în la psiholog, psiholog, psihologia copilului, psihologie sociala, recomandat, stiri psi

ziua tacerii bully psihoterapieZiua Tacerii

Adică? Fenomenul de bullying în şcoli (intimidarea, hărţuirea sau chiar molestarea elevilor de colegi) a fost declarat intolerabil odată cu stabilirea, prima dată în 1996, a datei de 11 aprilie a fiecărui an ca Ziua Tacerii. Decizia a fost luată pentru a sublinia impactul bullying-ului asupra elevilor sau studenţilor gay, lesbiene, bisexuali sau transsexuali (LGBT).

Fenomenul de bullying este luat foarte serios în Statele Unite, discuţii, conferinţe şi evenimente nenumărate fiind organizate în ultimii ani, la diferite nivele: şcolar, ştiinţific, social şi psihoterapeutic.

Ce se intampla mai exact?

De Ziua Tacerii elevii şi studenţii din şcoli, licee şi universităţi sunt îndemnaţi să acţioneze împotriva instinctului lor natural de a face gălăgie, pentru a păstra liniştea. Ideea este de a crea locuri de educaţie şi studiu mai sigure.

Cei care doresc să se implice în activităţile care marchează Ziua Tacerii pot organiza un eveniment dedicat în şcolile, liceele ori facultăţile lor.

Bineînţeles, este recomandabil ca mai înainte de toate să discute cu profesorii lor despre păstrarea jurământului tăcerii în această zi.

Lasă un răspuns

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

Sari la bara de unelte