de

Rata mare a agresiunilor sexuale asupra femeilor

17/02/2014 în psiholog, psihoterapie, recomandat, sexualitate, stiri psi

agresiune sexuala psiholog bun violSe estimează că, la nivel mondial, o femeie din 14 este agresata sexual de altcineva decât partenerul ei, conform rezultatelor unui studiu.

În procente, aceasta înseamnă că 7,2% dintre femeile de pe mapamond s-au confruntat cu agresiuni sexuale de-a lungul vieţii lor.

Pentru a ajunge la aceste rezultate, cercetătorii au studiat articole şi rapoarte, baze internaţionale de date şi studii dintre anii 1998-2011, având în vedere cazurile de asalt sexual asupra femeilor, inclusiv asupra fetelor cu vârsta de peste 15 ani. Ei au luat în considerare 77 de studii, însumând 412 estimări din 56 de ţări.

Variaţiile rezultatelor pe glob sunt în această privinţă mari. Cele mai crescute rate ale violenţei sexuale se înregistrează în Africa subsahariană centrală şi de sud, în Namibia, Africa de Sud şi Zimbabwe, cu un vârf de 21% în Republica Democrată Congo. Procentele sunt de 16% în Australia şi Noua Zeelandă, 13% în Canada şi Statele Unite, 11,5% în Europa Occidentală şi 8% în Europa de Est. Cel mai mic număr de agresiuni sexuale asupra femeilor de către bărbaţi care nu sunt partenerii lor se înregistrează în Bangladesh, India şi Turcia, respectiv procente între 3% şi 4,5%.

Rezultatele nu sunt complete, dat fiind că pentru unele ţări cercetătorii nu au reuşit să afle date şi informaţii.

Sursă: LiveScience

Lasă un răspuns

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

Sari la bara de unelte