de

Pinguinilor deprimati li s-au administrat antidepresive

11/02/2014 în la psiholog, psihiatrie, psiholog, psihologie, psihologie sociala, psihoterapie, recomandat, stiri psi

antidepresive pinguini humboldt psihologDupă săptămâni şi săptămâni de vânt şi ploaie neîntreruptă, cei 12 pinguini sălbatici Humboldt de la adăpostul din Scarborough au o stare psihică foarte proastă.

Deşi sunt obişnuiţi cu clima aspră şi extremele termice, originari fiind de pe coastele Americii de Sud, se pare că vremea… britanică i-a dat gata.

Îngrijoraţi de moralul lor, îngrijitorii de la Sea Life Centre au început să le administreze medicamente antidepresive.

Lyndsey Crawford, ghidul centrului, a declarat pentru agenţia de ştiri Guzelian: “Pe coastele din Peru şi Chile pinguinii Humboldt se pot confrunta cu extreme meteorologice destul de dure. Dar nu pot îndura săptămâni în şir de ploi şi vânturi puternice. După prima săptămână pinguinii au fost doar puţin afectaţi, dar după o lună deja dau semne că s-au săturat şi că se simt mizerabil, ca noi toţi, de altfel.”

În urmă cu trei ani, pinguinii au devenit la fel de stresaţi şi de anxioşi atunci când au fost fugăriţi de o persoană care a pătruns prin efracţie în spaţiul lor îngrădit. Experienţa a lăsat urme, pinguinii fiind foarte vulnerabili la orice schimbare a rutinei obişnuite, şi i-a speriat, fiind necesară o perioadă mai lungă până când au depus ouă din nou.

Suferinţa poate slăbi apărările naturale ale pinguinilor chiar mai repede şi mai sever decât în cazul oamenilor. Soluţia “întăritoarelor” a fost prin urmare binevenită. Cu toate acestea, toţi îngrijitorii de la Scarborough se roagă să se îmbunătăţească vremea, măcar pentru câteva zile cu soare la rând, pentru ca pinguinii să îşi revină cu adevărat.

Sursă: The Guardian

Foto: http://www.flickr.com/photos/wwarby/4915668029/in/photostream/

Lasă un răspuns

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

Sari la bara de unelte