de

Bautul la greu in facultate poate agrava simptomele sindromului de stres posttraumatic

03/02/2014 în dezvoltare personala, la psiholog, psiholog, psihologia copilului, psihologie, psihoterapie, recomandat, stiri psi

college drinking consumul excesiv de alcool bauturaSe estimează că 9% din studentii americani suferă de sindrom de stres posttraumatic (PTSD), o tulburare anxioasă care poate apărea după vederea sau trăirea unui eveniment înfricoşător. Printre manifestările sindromului se numără reamintirea şi retrăirea evenimentului, coşmarurile şi izbucnirile de mânie.

Conform unui studiu foarte recent publicat în Journal of Abnormal Psychology, în cadrul căruia au fost monitorizaţi aproape 500 de studenti timp de trei ani, studentii cu sindrom de stres posttraumatic sunt înclinaţi să bea mai mult decât colegii lor, ceea ce conduce la agravarea simptomelor şi la un consum şi mai mare de alcool.

“Anii de studenţie reprezintă o perioadă importantă şi plină de schimbări în dezvoltare şi totodată o perioadă de expunere la riscul consumului exagerat de alcool, la traumă şi la simptomele sindromului de stres posttraumatic”, spune Jennifer Read, cercetătorul principal al studiului şi profesor asociat de psihologie la Universitatea din Buffalo.

“Consumul excesiv de alcool este un fapt comun în campusurile universitare şi se corelează cu riscul de asalt sexual, de violenţă interpersonală şi de răniri grave, fiecare dintre aceşti factor putând declanşa sindromul de stres posttraumatic”, mai spune Jennifer Read.

Sursă: MentalHelp

Foto: http://www.flickr.com/photos/sloth_rider/352139085/

Lasă un răspuns

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

Sari la bara de unelte