de

250 de milioane de copii de varsta scolara sunt analfabeti

04/02/2014 în psihologia copilului, psihologie, psihologie sociala, recomandat, stiri psi

african_kids_classroomEste ceea ce spune un raport ONU de săptămâna trecută: Cel puţin 250 de milioane de copii cu vârsta între 7-10 ani, din 650 de milioane câţi sunt în întreaga lume, nu ştiu să citească ori să socotească.

Astfel, se estimează că 57 de milioane de copii de vârstă şcolară nu au mers vreodată la şcoala primară (aproape jumătate dintre aceştia trăind în zone de conflict), 120 de milioane au fost doar puţin, iar 130 de milioane merg la şcoală, dar nu au aceste abilităţi şi nici nu se prefigurează că le vor avea.

Potrivit echipei independente de cercetare a UNESCO, costul analfabetismului celor 250 de milioane de copii este, pentru guvernele lor, cumulat, de 129 miliarde de dolari anual.

Această “criză globală a învăţării”, cum a fost denumită, are drept cauză principală deficitul de învăţători bine pregătiţi, cu deosebire în zonele împovărate de sărăcie. Într-o treime din ţările analizate, mai puţin de 75% din învăţători au fost pregătiţi la standardele naţionale. Numărul necesar de învăţători ar fi prin urmare, pentru anul 2015, de 5,2 milioane.

Tot potrivit raportului, se estimează că mai mult de jumătate din copiii neşcolarizaţi ai lumii nu vor fi vreodată şcolarizaţi – printre ei: două treimi dintre fetele din ţările arabe şi ale Africii subsahariene.

Se estimează de asemenea că 14 ţări însumează mai mult de un milion de copii neşcolarizaţi – printre care Afganistan, China, Congo, Somalia (înainte de scindare) şi Tanzania. Pe de altă parte, există trei ţări care şi-au redus populaţia neşcolarizată cu cel puţin 85% în ultimii cinci ani – Laos, Rwanda şi Vietnam.

It estimated that 14 countries had more than one million children out of school in 2011 including Afghanistan, China, Congo, Somalia, Sudan before its break-up, and Tanzania.

Sursă: Huffington Post

Lasă un răspuns

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

Sari la bara de unelte