de

Vorbitul excesiv la telefon creste gradul de anxietate

29/01/2014 în la psiholog, parenting, psiholog, psihologie, psihologie sociala, recomandat, stiri psi

texting cell telefon mobil vorbit studenti

Asa s-ar parea, daca dam crezare rezultatelor unui studiu american publicat in Computers in Human Behavior si realizat la Kent State University din Kent, Ohio, prin care s-a stabilit un raport intre timpul petrecut la telefon de studenti si grijile pe care si le fac pentru performantele lor la examene.

Contrar aparentelor cele mai comune, prin urmare, vorbitul la telefon nu inseamna neaparat ca esti o persoana mai relaxata sau mai fericita.

Studiul a fost realizat cu ajutorul a 500 de studenti de la Kent State University, care au fost chestionati asupra frecventei zilnice cu care folosesc telefonul, timp de un an, precum si despre nivelele lor de anxietate ori satisfactie. Cercetatorii au putut de asemenea sa consulte, la sfarsitul anului, situatiile scolare ale studentilor.

S-a constatat astfel ca folosirea intensa a telefonului nu doar ca aduce cu sine scaderea nivelului de satisfactie si al multumirii de sine, dar conduce si la diminuarea performantei scolare, ceea ce pare sa sugereze ca studentii respectivi sunt mai anxiosi si au dificultati sa se concentreze asupra studiului.

Desigur, rezultatele acestui studiu trebuie nuantate si coroborate, printre altele, cu rezultatele unor studii anterioare, care vedeau un rol pozitiv in folosirea telefonului, constand in efecte benefice precum imbunatatirea interactiunii sociale si reducerea gradului de izolare.

O posibila concluzie comuna pentru aceste studii cu rezultate aparent diferite ar fi ca studentii pot fi nelinistiti sau anxiosi daca se simt obligati sa se afle intr-un permanent contact cu prietenii si cunoscutii lor si daca nu pot ramane uneori singuri, spre reculegere sau studiu.

Sursa: Time
Foto: http://www.digitaltrends.com/mobile/nearly-a-third-of-americans-prefer-texting-over-talking/

Lasă un răspuns

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

Sari la bara de unelte