de

Urna cu cenusa lui Sigmund Freud a fost grav deteriorata

15/01/2014 în recomandat, stiri psi

sigmund freud psihanalist cenusa furataLucrătorii cimitirului Hoop Lane din Londra au descoperit că vasul antic grecesc din secolul al III-lea conţinând rămăşiţele pământeşti ale lui Sigmund Freud şi ale soţiei sale, Martha, a fost “grav deteriorat” în timpul unei tentative de jaf la Golders Green Crematorium.

Constatarea a fost făcută la 1 ianuarie, când lucrătorii au descoperit urna, bucăţi, pe podea. Informaţiile anchetei care a fost iniţiată au ajuns încă prea puţin în presă, dar se crede că infracţiunea s-ar fi produs între 31 decembrie şi 1 ianuarie.

Valorosul vas grecesc cu ornamente trebuia să fie expus pentru public într-o cameră a cimitirului Hoop Lane, care iarna este deschis vizitatorilor între orele 8.30-16.00.

Sigmund Freud, întemeietorul psihanalizei, a trecut în nefiinţă la 23 septembrie 1939, la vârsta de 83 de ani, la reşedinţa sa din Maresfield Gardens, fiind incinerat. Soţia sa, Martha Bernays s-a stins la 2 noiembrie 1951, tot la Londra.

Sursă: http://www.thisislocallondon.co.uk/news/10934801.Urn_containing_Sigmund_Freud_s_ashes__severely_damaged__during_attempted_theft/

Lasă un răspuns

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

Sari la bara de unelte