de

Romania in topul tarilor europene cu cei mai multi tineri care locuiesc cu parintii

30/01/2014 în la psiholog, psiholog, psihologia copilului, psihologie, psihologie sociala, recomandat, stiri psi

tineri parinti bebeRomania ocupa al saptelea loc intr-un clasament al tarilor europene cu cei mai multi tineri intre 25 si 34 de ani care inca mai locuiesc cu parintii.

Tara noastra, unde aproape jumatate din populatia tanara locuieste cu parintii – respectiv un procent de 44,4%, este precedata in acest clasament doar de Slovacia – 56,6%, Bulgaria – 52,8%, Grecia – 51,6%, Malta – 48,9%, Italia – 46,6% si Portugalia – 44,5%.

Doua sunt explicatiile pregnante pentru aceste situatiile tinerilor, diferite de la tara la tara.

 

tineri care locuiesc cu parintii romania

O explicatie ar fi cea culturala, tari meridionale precum Italia, Spania sau Portugalia avand o traditie inca puternica de locuire impreuna cu parintii – si tot astfel cat priveste tarile scandinave, dar pentru tendinta contrara: tinerii se muta devreme si in numar mare de acasa.

O alta explicatie, deloc de neglijat, o constituie criza economica si dificultatile sporite pentru tineri in a-si cumpara locuinte proprii, fara a mai vorbi de cele legate de aflarea unui loc de munca si de intretinerea cotidiana. Putem specula ca este cauza principala pentru care in randul tarilor din Europa Centrala si de Sud-Est procentele tinerilor care au ramas acasa sunt ridicate – Slovacia fiind de altfel liderul clasamentului.

romania tineri parinti copii

Sursa: Le Nouvel Observateur

1 răspuns la Romania in topul tarilor europene cu cei mai multi tineri care locuiesc cu parintii

  1. Mariana Minut soune despre 02/02/2014

    Cam trist. Ma intreb : daca am avea conditii de viata mai bune, atunci procentul ar fi mai mic ?

Lasă un răspuns

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

Sari la bara de unelte