de

Cuplurile care nu au copii sunt mai fericite?

14/01/2014 în parenting, recomandat, stiri psi

cuplu fara copii mai fericit relatie de cuplu fericitaA avea copii poate reprezenta unul dintre cele mai satisfăcătoare aspecte ale vieţii umane. Care este însă preţul plătit de parteneri pentru meseria de părinte? Un studiu realizat de Open University şi publicat zilele acestea sugerează că acele cupluri care nu au copii au o relaţie mai împlinită. Să fie oare lipsa copiilor secretul unui mariaj fericit?

Răspunsul dat de studiu este pozitiv. Cu toate acestea, foarte interesante au fost concluziile cercetării referitoare la faptul că femeile fără copii se simţeau cel mai puţin fericite dintre toţi participanţii la studiu, pe când femeile mame se simţeau mai fericite decât orice alt grup prezent la cercetare, chiar dacă relaţiile lor de cuplu se aflau în declin. Bărbaţii taţi s-au declarat la fel de fericiţi ca cei care nu aveau un copil.

Alte concluzii ale studiului arată că participaţii non-heterosexuali se simt mai împliniţi în relaţiilor lor de cuplu decât participanţii heterosexuali.

Unul dintre cei mai importanţi factori care contribuie la o relaţie de cuplu împlinită constă în a-i face complimente partenerului şi a-i spune “mulţumesc”, potrivit studiului.

În sfârşit, cercetările au demonstrat că părinţii necăsătoriţi sunt mai fericiţi decât acei părinţi care s-au angajat într-o căsătorie.

Studiul a cuprins interviuri şi examinări ale peste 5000 de persoane din Marea Britanie de toate vârstele, statuturile sociale şi orientările sexuale şi a fost realizat pe o perioadă de 2 ani.

Sursa foto: www.bestofyoutoday.com

Lasă un răspuns

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

Sari la bara de unelte