de

20 ianuarie este cea mai deprimanta zi a anului 2014

20/01/2014 în recomandat, stiri psi

blue-monday lunea trista depresie zi deprimanta deprimat psihoo psiholog

Potrivit cercetărilor psihologului britanic Cliff Arnall privind cele mai deprimante zile dintr-un an, ziua de 20 ianuarie atinge potenţialul cel mai ridicat de depresie pentru anul 2014. Psihologul a elaborat o formulă matematică în scopul de a determina cu precizie această zi şi a luat în calcul factori precum vremea, sărbătorile de iarnă, nivelul motivaţional al indivizilor, datoriile, facturile la utilităţi şi impresia general împărtăşită că oamenii urăsc zilele de luni.

Această perioadă a anului, conform părerilor psihologului Arnall, se caracteriziează prin predispoziţia persoanelor către inactivitate, sentimente de tristeţe sau pierdere şi către consumul în exces de carbohidraţi.

Aşa-numita teorie despre “Blue monday” (“Lunea tristă”) a fost îmbrăţişată cu mare entuziasm de anumite campanii de marketing care promit evitarea depresiilor de iarnă prin folosirea produselor şi a ofertelor pe care aceste campanii le promovează, anunţă Mediafax. Astfel, meteo-dependenţa a devenit o unealtă folosită cu succes în favoarea consumerismului.

Alte studii care pornesc de la cercetările psihologului Cliff Arnall arată că persoanele care stau lângă fereastră fiind astfel expuse luminii naturale şi persoanele care fac plimbări în această perioadă a anului se simt mai confortabil şi nu acuză simptome de depresie.

Sursa foto: http://thelifeone.com/cultures/blue-monday-its-the-most-depressive-day-of-year-today/

Lasă un răspuns

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

Sari la bara de unelte