de

Tot mai multi copii devin anorexici din cauza cultului celebritatii

16/12/2013 în dezvoltare personala, parenting, psihiatrie, psihologia copilului, psihologie, recomandat, stiri psi

anorexie copii copil anorexic tulburare psihicaNoi statistici arată că numărul copiilor trataţi pentru tulburări de alimentaţie este în continuă creştere, informează The British Psychological Society . Între anul 2007-2008 s-au înregistrat 1 718 cazuri de copii şi adolescenţi spitalizaţi pentru afecţiuni precum anorexia. Între 2010 şi 2011 numărul pacienţilor anorexici a atins deja cifra de 6 500. Mulţi dintre aceştia au fost diagnosticaţi cu această boală înainte de a împlini vârsta de 13 ani.

Specialiştii în psihologia şi psihiatria copilului şi a adolescentului trag un semnal de alarmă în ceea ce priveşte numărul copiilor suferind de anorexie, sugerând că influenţa culturii celebrităţii invadează mediul tot mai multor copii. Cultura celebrităţii este axată pe elogierea corpului şi pe aspectul fizic. Trupurile care nu ating mărimile perfecte sunt ridiculizate şi, astfel, se produce o sexualizare a copiilor care devin din ce în ce mai preocupaţi de înfăţişarea fizică ce trebuie să semene cât mai mult cu cea a vedetei preferate.

De asemenea, experţii adaugă că hărţuirea copiilor în mediile online şi vârsta tot mai mică a pubertăţii sunt alte motive care contribuie la apariţia sentimentelor de timiditate şi inadecvare în rândul preadolescenţilor. Alţi factori de risc pentru apariţia anorexiei la vârste mici sunt violenţa domestică, ignorarea de către mass-media a tinerilor cu realizări în lumea academică, atitudinile societăţii şi ale familiilor privind hrana şi stilul de viaţă.

Anorexia este o tulburare psihică din categoria tulburărilor de alimentare caracterizată printr-o reducere anormală a greutății corpului și printr-o deformare a imaginii propriului corp cu teama prevalentă, persistentă, de îngrășare.

Lasă un răspuns

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

Sari la bara de unelte