de

Durerile de cap si migrenele asociate cu bautul apei din recipiente din plastic

02/12/2013 în recomandat, stiri psi

apa plastic Bisphenol A bisfenol migrena durere de cap

Studii anterioare au arătat că substanţa folosită în producţia de materiale plastice, Bisphenol A (BPA), este asociată cu obezitatea, infertilitatea şi atacurile de inimă. Un nou studiu citat de Dailymail demonstrează că BPA este una dintre cauzele durerilor de cap şi a migrenelor.

Autorii studiului au arătat că a bea apă dintr-un recipient din plastic poate duce la apariţia durerii de cap şi la intensificarea simptomelor migrenoase. Experimentul a fost făcut pe şoareci şi a constat în expunerea a jumătate dintre aceştia la substanţa chimică BPA o dată la trei zile. Cercetătorii au observat modificări în comportamentul animalelor: după jumătate de oră de la administrarea dozei chimice, şoarecii au devenit mai puţin activi, mai uşor de speriat, evitau zgomotele şi lumina puternice, manifestând, de asemenea, semne de sensibilitate în zona capilară. De asemenea, creierele şoarecilor au înregistrat un aflux de estrogen, un hormon feminin.

Migrenele au fost asociate cu schimbările bruşte ale nivelului de estrogen pe care BPA le imita. Legătura dintre Bisfenol A şi geneza migrenelor ar putea însemna un pas foarte important în cercetările privind durerile de cap.

Rezultatele cercetării au dus către concluzie că BPA are capacitatea de a amplifica simptomele specifice pentru diagnosticarea persoanelor cu migrene. Expunerea la Bisfenol A creşte atât incidenţa cât şi prevalenţa acestei boli.

Canada,  China, precum şi unele dintre ţările membre UE au interzis deja folosirea substanţelor chimice în fabricarea biberoanelor.

Lasă un răspuns

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

Sari la bara de unelte