44 de milioane de oameni sufera de Alzheimer

Alzheimers Concept Horizontal

44 de milioane de bolnavi – aceasta este cifra celor care suferă de Alzheimer în intreaga lume. Un studiu recent, citat de medicalxpress.com, arată că numărul persoanelor care suferă de forma de demenţă Alzheimer a crescut cu 22% în ultimii 3 ani.

Predicţiile pentru viitor sunt defavorabile: se estimează că, până în anul 2050, vor fi 135 de milioane de pacienţi diagnosticaţi cu Alzheimer. Departamentul de Sănătate al Marii Britanii a numit demenţa o provocare în creştere pentru întreaga lume. Specialiştii consideră că este vital ca Organizaţia Mondială a Sănătăţii să facă o prioritate din această problemă care loveşte sute de oameni zilnic şi să-i ajute pe cei afectaţi şi pe familiile lor să se adapteze acestei noi condiţii patologice.

Studiul a fost publicat marţi, cu o săptămână înaintea Summitului G8 pentru demenţă care se va desfăşura începând cu 11 decembrie la Londra.

Boala Alzheimer este o afecțiune degenerativă progresivă a creierului care apare în special la persoane învârstă. Este o formă de demenţă care produce o deteriorare din ce în ce mai accentuată a funcțiilor de cunoaștere ale creierului, cu pierderea memoriei şi a capacităților intelectuale ale individului și a valorii sociale a personalității sale, asociată cu tulburări de comportament.


Comments

Un răspuns la „44 de milioane de oameni sufera de Alzheimer”

Lasă un răspuns