de

Mai multe tulburari psihice in randul copiilor cu parinti bogati

11/11/2013 în la psiholog, psihologia copilului, psihoterapie, stiri psi

copii bogati parinti tulburare psihica depresie copil

Copiii ai caror parinti au un venit financiar ridicat prezinta un risc crescut de a manifesta tulburari psihice precum depresie, anxietate, abuz de droguri si tulburari de alimentatie, arata un nou studiu.

Copiii care provin din familii cu un venit anual de peste 100.000 de lire sterline pe an sufera de anxietate si depresie, avand o rata dubla fata de colegii lor care provin din familii cu venit mediu, spun oamenii de stiinta. Ei au descoperit la copiii bogati o serie de probleme precum: tulburari de alimentatie, abuz de droguri, nevroze si imaginea de sine afectata.

Se crede ca presiunea exercitata asupra tinerilor atat la scoala, cat si in activitati extra-curriculare duce la cresterea sentimentelor de vulnerabilitate, relateaza The Telegraph. Psihologul care a efectuat studiul a declarat ca multi copii au ajuns la concluzia ca este imposibil sa satisfaca asteptarile pe care le au parintii lor bogati de la acestia. Suniya Luthar a spus ca parintii cer prea mult de la copiii lor, dar si profesorii, antrenorii de sport si chiar prietenii au asteptari mari de la ei.

Presiunea incepe de la o varsta destul de mica, odata cu aparitia concurentei pentru locurile de la scoala si testarile de la nivel primar, care ii determina pe copii sa acceada spre succes, de timpuriu. Presiunea se mentine si odata cu inaintarea in varsta, odata cu dorinta tinerilor de a intra la o universitate de top, pentru aceasta fiind nevoiti sa renunte la unele activitati care sunt specifice varstei.

Parintii bogati fac presiuni suplimentare asupra copiilor lor pentru ca acestia sa aiba succes la scoala, in sala de sport si in activitati cum ar fi, de exemplu, lectiile de muzica.

Tanya Byron, care trateaza tineri cu o serie intreaga de probleme la clinica sa din Londra, a declarat recent ca elevii de la unele scoli de top in care se puneau mari sperante au dezvoltat o adevarata fobie pentru institutiile de invatamant.

Ea a spus: “Teama de esec devine atat de intensa pentru copiii bogati de la care se asteapta mult, incat acestia dezvolta fobii, nemaidorind sa mearga nici la scoala”.

Sursa: ziare.com

Lasă un răspuns

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

Sari la bara de unelte