Festivalul International de Psihanaliza si Film, Cinema Studio, 22-24 noiembrie 2013

festival psihanaliza si film cinema studio irina margareta nistor psihoo

Cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Psihanaliză şi Film va avea loc in perioada 22-24 noiembrie 2013, la Cinema Studio. Iniţiat în 2012 de către criticul de film Irina-Margareta Nistor, Festivalul Internaţional de Psihanaliză şi Film este replica adaptată României a European Psychoanalytic Film Festival prezidat de regizorul italian Bernardo Bertolucci şi condus de psihanalistul Andrea Sabbadini.

Andrea Sabbadini, invitatul special al acestei ediţii se va alătura criticului de film şi Directorului Festivalului, Irina-Margareta Nistor în prezentarea şi analizarea titlurilor Love Building, regia Iulia Rugină şi Seduced and Abandoned, regia James Toback în prima zi a Festivalului.

Festivalul Internaţional de Psihanaliză şi Film va debuta astfel vineri, 22 noiembrie, cu proiecţia în premieră în România a filmului Seduced and Abandoned. O poveste despre cinema, glamour, bani şi moarte, filmul include intervenţii remarcabile ale regizorilor Bertolucci, Coppola, Polanski sau Scorsese, dar şi ale actorilor Ryan Gosling, Jessica Chastain, Berenice Bejo sau Diane Kruger.

Toate filmele din cadrul ediţiei vor fi urmate de discuţii la care vor participa regizori, producători, actori, critici de film şi psihanalişti, se arata in comunicatul remis Hotnews.ro.

Majordomul/ The Butler, în regia lui Lee Daniels va fi prezentat în avanpremieră naţională duminică, 24 noiembrie în închiderea celei de-a doua ediţii a Festivalului. Cu Forest Whitaker, Oprah Winfrey şi John Cusack în rolurile principale, filmul urmăreşte povestea unui valet care a lucrat la Casa Albă sub mandatele a 7 preşedinţi americani, pe parcursul a mai mult de 30 de ani. Nominalizat la Oscar pentru Precious în 2010, Lee Daniels semnează regia, iar câştigătorul Premiului Emmy, Danny Strong (Game Change, 2012) semnează scenariul.

Distribuit în România de InterComFilm, Majordomul va avea premiera în cinematografe în data de 29 noiembrie.

Ediţia a II-a a Festivalului Internaţional de Psihanaliză şi Film este organizată de Asociaţia FAMart, cu sprijinul Uniunii Cineaştilor din România.

program festival de film si psihanaliza 2013 cinema studio


Comments

2 răspunsuri la „Festivalul International de Psihanaliza si Film, Cinema Studio, 22-24 noiembrie 2013”

Lasă un răspuns