de

Boala secolului 21: răul de mişcare provocat de gadgeturi

02/10/2013 în stiri psi

gadget sickness rau de miscare rau de simulareiPhonurile, filmele 3D şi jocurile pe calculator vor fi asociate în viitor cu cea mai răspândită boală a secolului 21, răul de mişcare provocat de gadgeturi.

Potrivit Daily Mail, experţii în tehnologie au identificat o categorie nouă aparţinând afecţiunii tradiţionale “răul de mişcare”, categorie pe care au numit-o “răul de simulare”. Răul de simulare apare în urma privitului unui ecran, mai degrabă decât mersul cu maşina, vaporul sau avionul – cauze care generau răul de mişcare. Specialiştii spun că această nouă afecţiune va deveni cu atât mai problematică cu cât tehnologia digitală va reuşi să simuleze mai bine lumea reală.

Răul de mişcare se produce atunci când urechea internă sesizează mişcare, dar ochii nu o percep. Răul de simulare, dimpotrivă, se declanşează atunci când vedem mişcare, mişcare ce sugerează creierului că ar trebui să ne mişcam, în timp ce, de fapt, stăm nemişcaţi.

Afecţiunea a fost deja experimentată de utilizatorii iPhonurilor care au downloadat noul IOS7. Din păcate, viitorul privind reducerea numărului de utilizatori de gadgeturi care experimentează răul de simulare nu sună optimist: întrucât tehnologia digitală avansează pe zi ce trece, tipurile de tulburări de dezorientare se vor înmulţi.

Lasă un răspuns

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

Sari la bara de unelte